Tannane herhaalt kunstje en kegelt oude liefde Heracles uit beker

22 januari 2020, 20:26

Heracles Almelo is vanavond onderdeel geworden van de begraafplaats der Arnhemse bekeropponenten. Smaakmaker Oussama Tannane was met een replicadoelpunt van afgelopen weekend en een puntgave assist op Tim Matavz verantwoordelijk voor de uitschakeling van zijn oude werkgever. Na eerder al De Graafschap en ODIN' 59 te hebben geëlimineerd, volgde nu dus een 0-2 zege. Vitesse bekert daardoor verder.

In een voor de helft gevuld Erve Asito begon het duel in een vrij hoog tempo. Tannane ontwikkelde zich gedurende de eerste helft wel tot de gevaarlijkste man van het veld. Na zeven minuten speelde Riechedly Bazoer zijn ploeggenoot vrij die vanaf de zestienmeter het zijnet trof. Even daarna kwam hij in botsing en leek hij gewisseld te moeten worden.

Na rust leek Tannane helemaal geen last meer te hebben van zijn blessure. Met een uur op de klok begon hij aan een fenomenale solo die uiteindelijk de 0-2 inleidde. Jeff Hardeveld en Jeremy Cijntje werden voorbij gespeeld alsof ze er niet stonden waarop een splijtende steekpass volgde op Matavz. De spits rondde kalm af met een fraaie stift. Kort daarna was de Sloveen ook dichtbij zijn tweede treffer toen hij een voorzet vanaf links slechts centimeters naast het doel kopte. Dat was ook het moment dat Tannane dan toch het veld moest ruimen. Met twee grote ijszakken op het been, zag de uitblinker dat zijn ploeg de wedstrijd uiterst zakelijk uitspeelde en zo de overwinning over de streep trok.

Door deze overwinning bereikt Vitesse de kwartfinale van de KNVB Beker. In de kwartfinale spelen de Arnhemmers een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Ajax - Spakenburg. Deze wedstrijd wordt vanavond om 20:45 gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Michael Brouwer 5, Tim Breukers 6, Mats Knoester 7, Dario van den Buijs 6, Jeff Hardeveld 4,5, Orestis Kiomourtzoglou 6, Alexander Merkel 6, Mohammed Osman 5 (Silvester van der Water 6), Mauro Junior 5,5, Cyriel Dessers 6, Teun Bijleveld 5 (Jeremy Cijntje 6,5).

Vitesse: Remko Pasveer 5,5,  Julian Lelieveld 6,5, Armando Obispo 5,5, Danilho Doekhi 5, Max Clark 6, Riechedly Bazoer 6,5, Matus Bero 6, Patrick Vroegh 6, Bryan Linssen 6, Tim Matavz 6,5 (Thomas Buitink -), Oussama Tannane 8 (Nouha Dicko -).

Man of the match: Oussama Tannane

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen