Eindelijk een keer goed nieuws voor Fortuna, Cambuur verslaat RKC na penalty's

28-10-2020 23:01 Laatste update: 23:19
38

SC Cambuur gaat in de koker voor de tweede ronde van de KNVB beker. De ploeg van trainer Henk de Jong vocht zich na strafschoppen knap langs RKC Waalwijk. Fortuna Sittard wist eindelijk weer eens te winnen: op bezoek bij Roda JC werd het 0-2.

Roda JC - Fortuna Sittard 0-2
Eindelijk weer eens goed nieuws voor Fortuna Sittard. Op bezoek bij Roda JC won de ploeg van trainer Kevin Hofland met 0-2, waardoor het zich op kan gaan maken voor een wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker. Het verschil werd al binnen het kwartier gemaakt in Kerkrade: Sebastian Polter (penalty) en Zian Flemming beslisten de wedstrijd in het voordeel van Fortuna.

RKC Waalwijk - SC Cambuur 2-2 (3-5 na strafschoppen)
Een uitstekende prestatie van Cambuur op bezoek bij RKC. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie kwam goed uit de startblokken tegen RKC en had bij rust al een 0-2 voorsprong te pakken door goals van Maarten Pouwels en Jamie Jacobs. De Waalwijkers vochten zich in de tweede helft echter terug: Lennerd Daneels tekende in de 85e minuut de 1-2 aan, Juriën Gaari maakte diep in de blessuretijd de 2-2.

De wedstrijd ging dus naar een verlenging, maar hierin werd niet gescoord. Melle Meulensteen was de schlemiel aan RKC-zijde: hij was de enige speler die een penalty miste. Robin Maulun schoot de winnende binnen voor Cambuur.

Heracles Almelo - SC Telstar 3-0
Een solide overwinning voor Heracles, dat het vanwege een aantal coronabesmettingen op de club zonder onder meer trainer Frank Wormuth en aanvoerder Robin Pröpper moest doen. Assistenten Peter Reekers en René Kolmschot namen de honneurs waar bij afwezigheid van de hoofdcoach. Heracles was duidelijk de betere ploeg en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Sinan Bakis, de opvolger van Cyriel Dessers, maakte vanaf de penaltystip zijn eerste voor Heracles.

In de tweede helft liep de thuisploeg verder weg bij Telstar. Rai Vloet en Adrián Szöke zorgden voor de eindstand van 3-0.

FC Emmen - FC Eindhoven 2-0
Emmen had het heel lang lastig tegen Eindhoven, maar besliste het bekerduel uiteindelijk in de slotfase. Met nog ongeveer een kwartier te spelen was het Michael de Leeuw die de thuisploeg op voorsprong zette. Diep in de blessuretijd zorgde diezelfde De Leeuw voor de definitieve beslissing door de 2-0 achter Eindhoven-keeper Ruud Swinkels te schieten.