Ten Hag wisselde vaak in strijd tegen overbelasting

22 november 2020, 15:54

Ajax-trainer Erik ten Hag was om meerdere redenen blij met de 5-0 zege van de Amsterdammers op Heracles Almelo zondagmiddag. De oefenmeester was uiteraard blij met de drie punten, maar was ook blij dat hij enkele spelers voortijdig naar de kant kon halen. "Sommige spelers neigen naar overbelasting."

Dat zei Ten Hag tegenover FOX Sports over de zege van Ajax. Onder andere Daley Blind – die heel veel minuten maakte bij het Nederlands elftal ging voortijdig naar de kant. "Je hebt meerdere scenario's, maar je moet naar de belasting van de spelers kijken", zei Ten Hag over zijn vijf wissels. Na zeventig minuten had hij alle wissels gebruikt, mede omdat de stand het toeliet.

Voor Davy Klaassen en Noussair Mazraoui waren de wissels overigens niet geheel vrijwillig, het duo ging aangeslagen naar de kant. "Maar daar valt nog weinig over te zeggen. Je moet 24 uur afwachten om te kijken hoe het gaat", zei de oefenmeester over de blessuregevallen van Ajax, dat woensdag alweer tegen FC Midtjylland speelt in de Champions League. "We weten wat ons te wachten staat en trekken ons eigen plan. Daar zijn we mee bezig geweest de afgelopen tijd."

Over de zege in de Johan Cruijff ArenA op Heracles Almelo was Ten Hag content. "De spelers hebben laten zien uitstekend inzicht te hebben. Ik ben vooral ook tevreden over het rendement van de standaardsituties", aldus de coach. "Heracles deed iets onorthodox, daar moesten we in de eerste helft op anticiperen. Dat leverde zoveel ruimte en kansen voor ons op."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen