Verbazing om Ten Hag na 'kritiek aan adres De Boer': Ik zou dat ook niet zeggen

Verbazing om Ten Hag na 'kritiek aan adres De Boer': "Ik zou dat ook niet zeggen"

23-11-2020 08:25
103

Bert van Marwijk en Youri Mulder zijn verrast door de uitspraken van Erik ten Hag voor Ajax - Heracles Almelo. De trainer van de Amsterdamse club nam Daley Blind in bescherming en uitte kritiek op het spel van het Nederlands elftal.

"Zijn problemen komen door de organisatie van Nederland, die is gewoon niet goed. Door de (matige, red.) restverdediging ontstaan er veel te grote ruimtes. Die backs staan ook veel te hoog op het veld", zei Ten Hag tegen FOX Sports. Mulder kijkt ervan op. "Hij geeft kritiek aan het adres van De Boer", reageert de oud-international bij Rondo.

"Hij zegt: jullie hebben de organisatie niet goed voor elkaar en daardoor komt Blind te zwerven. Als bondscoach denk je dan misschien ook wel: bemoei je met je eigen elftal", aldus Mulder, die bijval krijgt van Van Marwijk. "Dat vind ik wel. Hij probeert Blind te beschermen. Ik zou dat ook niet zeggen."

"Zijn snelheid is een probleem als het elftal niet goed staat", vervolgt de voormalige bondscoach over Blind. "Hij is een heel goede speler, maar hij is nog veel beter als het elftal goed draait. Als een elftal te ver uit elkaar staat en te aanvallend speelt, ben je bij elk omschakelmoment kwetsbaar. Als het niveau omhoog gaat, en hij niet naast De Ligt of Van Dijk kan spelen, dan wordt het lastig. Dat zie je nu."