Matig Heerenveen gaat in 88e minuut onderuit bij Heracles Almelo

23-01-2021 22:53 Laatste update: 22:55
68

Heracles Almelo - sc Heerenveen had alles weg van een 0-0-wedstrijd, maar de thuisploeg gaat er toch met de drie punten vandoor: 1-0. De wedstrijd werd vlak voor tijd beslist.

Het werd een wedstrijd om snel te vergeten voor Heerenveen. Siem de Jong stond weer in de basis, maar moest nog voor de rust worden vervangen vanwege een blessure. Sowieso was de ploeg van Johnny Jansen de mindere in Almelo. Heracles had al vroeg in de wedstrijd op een ruime voorsprong kunnen komen.

De enige goal van de wedstrijd werd in de 88e minuut gemaakt door Delano Burgzorg, die het 500e Eredivisie-doelpunt van dit seizoen maakte. Hij werd bediend door invaller Ahmed Kutucu, die Ibrahim Dresevic passeerde en vervolgens Burgzorg bediende.

Heracles zet zodoende een belangrijke stap richting het linkerrijtje. De ploeg van Frank Wormuth staat nu elfde. Heerenveen blijft op de achtste plaats staan, maar kan nog in worden gehaald door Sparta en FC Utrecht.