Wormuth: 'Moeten we Rai Vloet dan een half jaar in een kamer zetten?'

Wormuth: 'Moeten we Rai Vloet dan een half jaar in een kamer zetten?'

15-01-2022 19:39 Laatste update: 21:16
201

De situatie van Rai Vloet maakt veel los. De speler van Heracles Almelo was de bestuurder van de auto die een ongeluk veroorzaakte waarbij een jongetje van vier jaar om het leven kwam. Trainer Frank Wormuth toont begrippen voor meerdere standpunten.

Vloet zit weer bij de selectie voor het duel met NEC, maar menigeen vindt dat hij niet mag spelen zolang de rechter geen uitspraak heeft gedaan. "Natuurlijk zijn er verschillende meningen en dat is ook goed. In Nederland is er vrijheid van meningsuiting. Ik begrijp het als mensen vinden dat het niet kan, maar ik heb ook mensen gehoord die Heracles begrijpen omdat ze de jongen helpen. Dat is ook Heracles", zegt Wormuth tegen ESPN.

"We weten dat het lastig is. Er is ook nog geen duidelijkheid over wat er precies gebeurd is. Ja, we horen veel, maar we weten niet of dat allemaal juist is. Daarom hebben we een rechter. Moeten we die jongen dan een half jaar in een kamer zetten? We geven hem de mogelijkheid om terug te komen. Als de rechter het oordeel geeft, moet hij daarmee leven."

Ook bij De Eretribune op ESPN komt de situatie-Vloet ter sprake. Hugo Borst vindt het moeilijk om een mening te vormen. "Maar wat me een beetje tegenstaat is dat Vloet erg vaak als slachtoffer wordt neergezet. Natuurlijk heeft hij spijt en is hij verdrietig en ik kan me voorstellen dat hij gevoelens van depressie heeft, omdat hij het leven van een kind genomen heeft."

"Patrick Kluivert veroorzaakte het ongeluk met meneer Putman. Een goede vriend van mij kende de dochter van meneer Putman. Die zei hoeveel pijn het deed als Kluivert een doelpunt vierde. Vergis je niet: dit heeft impact. De familie ziet Rai Vloet straks juichen."