Rentree Vloet enige te nabespreken moment in Nijmegen

15 januari 2022, 20:57   Bijgewerkt: 15 januari 2022, 21:03

In een gezapige wedstrijd waarin de hoogtepunten zeer schaars waren en de doelpunten uitbleven, zijn NEC en Heracles Almelo zeer stroef uit de winterstop gekomen. Vooral NEC leek de wedstrijd te beschouwen als een voorbereidingswedstrijd, want de Nijmegenaren misten de beleving om in eigen huis drie punten over de streep te trekken. Heracles Almelo pakte dit seizoen in uitwedstrijden pas één schamel puntje en verdubbelde dit puntenaantal na de kleurloze 0-0 in Nijmegen. Een van de meest opmerkelijke momenten tijdens de wedstrijd was de rentree van Rai Vloet, die sinds 5 november 2021 ontbrak in de selectie van de ploeg van Frank Wormuth.

In de beginfase drong Heracles Almelo de ploeg van Rogier Meijer ver terug. Deze gedurfde tactiek leverde al binnen vier minuten bijna een voorsprong op, maar bij een geplaatst schot van Lucas Schoofs bespaarde de buitenkant van de paal een valse start voor de thuisploeg. De Almelose storm nam na deze levensgrote kans ietwat af, maar door het voorzichtige aanvalsspel bleef Heracles Almelo wel de meest dreigende ploeg in de openingsfase. NEC speelde ongeïnspireerd en kwam er nauwelijks aan te pas, omdat ze de bal niet in de ploeg konden houden. Zeker nadat de creatieve Jordy Bruijn met een hoofdblessure het veld verliet, speelde de thuisploeg lange tijd niets klaar.

NEC speelt al het gehele seizoen erg wisselvallig en kort voor rust was er na een erbarmelijk begin opeens een oprisping bij de ploeg uit Nijmegen. Hierbij werden ze overigens wel in het zadel geholpen door enkele slordige ballen in opbouw van Heracles Almelo. Met name Magnus Mattsson stichtte gevaar door rakelings voorlangs te schieten en enkele ogenblikken later strandde zijn schot in het zijnet. De Deen had het vizier nog niet op scherp staan, maar legde hoogstpersoonlijk de zwakheden in de verdediging van Heracles Almelo bloot. Ook een gevaarlijk schot van Elayis Tavsan werd op acrobatische wijze geblokt door Heracles-verdediger Mats Knoester, waardoor Heracles Almelo de korte aanvalsvlaag van NEC overleefde.

In de tweede helft schoot Heracles Almelo - net als in de eerste helft - uit de startblokken. Een perfect balletje van Luca de la Torre op Sinan Bakis zou een doelpunt opleveren, als de sluitpost van NEC Mattijs Branderhorst zijn doel niet vakkundig verkleinde. In de daaropvolgende fase kreeg Heracles het steeds lastiger en na vloeiend combinatiespel via Dirk Proper en Lasse Schöne miste Magnus Mattsson een dot van een kans door wederom net langs de paal te schieten. Halverwege de tweede helft maakten Sinan Bakis en Bilal Basacikoglu plaats voor Delano Burgzorg en de frequent besproken Rai Vloet. Met deze verse aanvallers kreeg Heracles Almelo de grip terug in de slotfase van de wedstrijd. Op enkele ongevaarlijke of gekraakte schoten na, stichtten de Almeloërs weinig gevaar. Ook NEC leek het wel welletjes te vinden en koesterde in de slotfase het punt.

Met dit gelijke spel houdt NEC voor de derde wedstrijd op rij de nul. Heralces Almelo had vandaag wellicht gehoopt op meer, maar was niet in staat om de defensie van NEC te slechten. NEC neemt het aankomende woensdag in de achtste finale van de KNVB-beker in een uitwedstrijd op tegen FC Groningen. Heracles Almelo is al uitgevoetbald in het bekertoernooi en kan zich deze week richting op de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Go Ahead Eagles.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst 6,5, Bart van Rooij 6, Rodrigo Guth 6, Iván Márquez 6, Cas Odenthal 6, Calvin Verdonk 6,5, Jordy Bruijn (20. Ali Akman 5,5), Lasse Schöne 6, Dirk Proper 6,5, Elayis Tavsan 6,5 en Magnus Mattsson 6,5

Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich 6,5, Noah Fadiga 6, Sven Sonnenberg 6,5, Mats Knoester 6, Giacomo Quagliata 6, Orestis Kiomourtzoglou 6, Luca de la Torre 6,5, Lucas Schoofs 6,5, Nikolai Laursen 6, Sinan Bakis 6 (65. Delano Burgzorg 6) en Bilal Basacikoglu 6 (65. Rai Vloet 6) 

Man van de wedstrijd: Luca de la Torre

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen